Scootmobiel
Een scootmobiel is een drie-, vier- of vijfwielig door een elektromotor aangedreven scooter welke wordt gebruikt door mindervaliden of mensen met een mobiliteitsprobleem, zoals ouderen. Tegenwoordig hebben scootmobielen een actieradius van meer dan 100 kilometer en een topsnelheid van circa 20 kilometer per uur.
In het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten worden scootmobielen door gemeenten in bruikleen verstrekt aan ouderen. Door de grote hoeveelheid scootmobielen in Nederland zijn er de afgelopen jaren veel scootmobielclubs opgericht die scootmobieltochten organiseren.

Verkeer

De gebruiker van de scootmobiel is een bestuurder en mag dus gebruik maken van de rijbaan, het fietspad en het trottoir, maar niet van de auto(snel)weg of wegen die verboden zijn voor fietsers! Een scootmobiel moet aan de voor- en achterkant voorzien zijn van verlichting.

Op het troittoir mag de gebruiker maximaal 6 kilometer per uur rijden. Daarbuiten geldt geen snelheidslimiet. Met een scootmobiel mag vaak openbare gebouwen binnengereden worden. Bij sommige openbare gebouwen gelden echter andere regels. Soms moet de scootmobiel buiten blijven!

Reacties zijn gesloten.